unifi TV (sebelum ini dikenali sebagai HyppTV) merupakan salah satu ciri penting dalam perkhidmatan unifi. Dengan unifi TV, pelanggan boleh menikmati pelbagai saluran menarik melalui protokol IPTV unifi dan Streamyx. Kelebihan utama unifi TV adalah ia boleh ditonton tanpa sebarang gangguan cuaca kerana ia disalurkan kepada anda menerusi capaian Internet berkelajuan tinggi.

Terdapat pelbagai pilihan pek unifi TV yang anda boleh pilih mengikut citarasa anda sekeluarga.

Bagi peminat rancangan tempatan, sinetron Indonesia dan drama Korea, pilih Aneka Pack. Bagi penggemar rancangan berbahasa Mandarin dan Kantonis, boleh memilih Ruby Pack. Sekiranya anda gemar rancangan dokumentari, kartun dan program antarabangsa, boleh memilih Jumbo Pack untuk kepuasan maksimum.

f

Play/Pause/Rewind

Anda boleh pause atau rewind program kegemaran anda pada sesetengah saluran, tanpa perlu rekod.

unifi Play TV

Anda boleh menonton saluran kegemaran anda di mana-mana sahaja

Tanpa Gangguan Cuaca

Tonton tanpa risau akan gangguan cuaca!

Ala Carte

Anda boleh melanggan satu-satu saluran secara ala carte.
p

Interaktif

Dapatkan pelbagai maklumat terkini dengan saluran interaktif.
 

 unifi TV Ultimate Pack menyediakan lebih 80 saluran premium dan terbaik antarabangsa serta pelbagai aksi sukan terhebat khas untuk seisi keluarga anda – untuk kepuasan maksimum.

 

 Aneka+ Pack menyediakan saluran-saluran hiburan hebat dalam bahasa Melayu, Indonesia, Korea dan rantau Asia – selain daripada kegemaran sekeluarga seperti kartun, dokumentari dan sukan. 

 

 Ruby+ Pack menyediakan saluran-saluran hiburan hebat dalam bahasa Cina dengan program dari Hong Kong, Taiwan dan China – selain saluran kegemaran sekeluarga.

 

 Varnam+ Pack memfokuskan kepada saluran-saluran hiburan hebat dalam bahasa Tamil dan Hindi – selain saluran pilihan kegemaran keluarga.

 

NOTA:

  • Pek unifi TV di atas adalah untuk pelanggan unifi Home (Kediaman) sahaja. Untuk pelanggan Biz (Perniagaan), sila hubungi kami untuk maklumat lanjut mengenai unifi TV for Biz.
  • unifi TV Media Box untuk menonton siaran unifi TV di skrin TV hanya dibekalkan kepada pelanggan yang memililih pakej yang layak seperti pakej unifi Home TV Bundle 100Mbps/300Mbps dan unifi Advance 30Mbps. Pelanggan unifi Lite, unifi Basic dan unifi Home 100Mbps RM129/bulan tidak dibekalkan TV Box. Sila semak dengan kami sebelum membuat keputusan berkenaan pakej yang ingin dilanggan bagi mengelakkan kekeliruan dan masalah berkaitan.
  • Sesetengah saluran boleh diulang siar atas keperluan anda (Catch Up TV) – tidak perlu rekod
  • VOD (Video On Demand) membolehkan anda menonton program/filem pada bila-bila masa, atas keperluan anda (on demand)
  • Kandungan pek unifi TV tertakluk kepada perubahan dari masa ke masa oleh pihak TM

 

unifi Plat TV HyppTV Everywhere app free tontonan tv menggunakan telefon dan tablet

unifi Play TV 

Tontoni saluran kegemaran anda di mana-mana sahaja dengan unifi Play TV

Perkhidmatan ini disediakan eksklusif untuk pelanggan unifi – membolehkan anda menonton program kegemaran anda dengan menggunakan tablet, telefon pintar, laptop atau komputer, di mana sahaja. Anda hanya perlukan capaian internet sama ada menggunakan WiFi atau 3G/4G untuk menikmatinya.

Cuma download dan pasang app unifi PlayTV pada peranti anda dan tonton!

PENTING! Bagi pelanggan unifi yang berdaftar, pihak TM akan menghantar SMS yang mengandungi user ID dan password akaun unifi PlayTV bagi membolehkan anda menonton saluran TV yang berkenaan.