unifi Home TV Bundle

Unlimited entertainment for your family

Enjoy premium entertainment at the comfort of your home with unlimited internet

unifi Home Basic

Untuk yang sentiasa aktif.

 

Bagi anda yang sentiasa bergerak dan mengembara, unifi memahami keperluan anda dengan menawarkan internet tanpa had
dengan akses untuk menonton saluran TV kegemaran anda di mana jua melalui applikasi unifi Play TV.

 

Pakej unifi Home Basic tidak didatangkan dengan unifi TV Box, khas untuk anda yang mementingkan penjimatan.

Perlukan Bantuan Lanjut?

Tidak pasti pakej mana untuk anda?
Hubungi kami dan kami akan membantu anda dalam pendaftaran unifi.

WhatsApp Kami

Soalan Lazim

Cukai Perkhidmatan 6%

Harga yang dipaparkan tidak termasuk caj 6% cukai perkhidmatan (SST).

Perbezaan unifi Home TV Bundle & Home Basic

unifi Home TV Bundle didatangkan dengan set unifi TV Media Box yang membolehkan anda menonton siaran unifi TV di kaca TV anda bersama keluarga. 

unifi Home Basic pula tidak didatangkan dengan set unifi TV Media Box, jadi anda hanya boleh menonton siaran unifi TV menerusi applikasi unifi Play TV pada peranti mudah alih anda sahaja.

Jadi, sekiranya anda mahu menonton pelbagai saluran TV yang menarik bersama keluarga di keselesaan ruang tamu kediaman anda, anda perlu melanggan pakej yang terdapat melalui Home TV Bundle.
Jika anda melanggan pakej Home Basic, anda hanya boleh menonton pada peranti mudah alih seperti handphone atau tablet. Anda perlu membuat pilihan yang tepat semasa mendaftar untuk mengelakkan kekecewaan nanti.

Perbezaan Pakej 30Mbps & 100Mbps

Pakej yang ditawarkan adalah berdasarkan keupayaan infrastruktur bangunan kediaman anda.

Untuk rumah kediaman jenis “landed” dan kediaman bertingkat yang dilengkapi kabel fibre optik, pakej 100Mbps akan ditawarkan.

Untuk kediaman bertingkat yang dilengkapi kabel “copper”, pakej VDSL 30Mbps akan ditawarkan.

Sila hubungi kami untuk mengenalpasti jenis infrastruktur dan pakej yang ditawarkan untuk kediaman anda.

Langganan Minimum

tLangganan minimum pakej unifi Home adalah 24 bulan.
Kegagalan memenuhi kontrak ini akan dikenakan penalti bagi bulan yang belum dipenuhi berdasarkan harga pakej standard (tanpa diskaun).

Adakah Semua Kawasan Diliputi unifi?

Liputan unifi meliputi kebanyakan kawasan bandar dan pekan di seluruh negara, bergantung kepada ketersediaan infrastruktur fibre optic di kawasan tersebut.

Bagi kawasan yang belum menerima infrastruktur fibre optic, anda boleh melanggan pakej unifi Lite sebagai alternatif sementara.

Naiktaraf dari Streamyx/unifi Lite

Sekiranya anda merupakan pelanggan pre-unifi iaitu Streamyx atau unifi Lite, anda boleh menaiktaraf ke pakej unifi sekiranya kawasan anda dilengkapi rangkaian unifi. 

Sila hubungi kami untuk membuat semakan liputan unifi.

Adakah Saya Perlu Ke Kaunter untuk Melanggan?

Sekiranya anda melanggan melalui ejenunifi.com, kami akan mengaturkan proses pendaftaran termasuk urusan pengesahan biometrik (imbasan ibujari) di keselesaan anda, jadi anda tidak perlu membuang masa dan tenaga ke kaunter.

Pelanggan kami juga boleh menghubungi kami secara terus untuk sebarang pertanyaan berkenaan perkhidmatan dan bantuan am.

Perkhidmatan kami adalah percuma.

Temujanji Pemasangan

Pemasangan dilakukan oleh kontraktor yang dilantik oleh TM pada tarikh dan masa yang ditetapkan. 

Semasa proses pendaftaran, pihak kami akan mengaturkan tarikh paling awal yang tersedia untuk pemasangan. Sekiranya anda mempunyai tarikh pilihan sendiri, sila maklumkan kepada kami.

Pemasangan boleh dilakukan pada hari bekerja termasuk hari Sabtu. Walaubagaimanapun, sekiranya anda tinggal di apartment/kondominium, kontraktor hanya boleh melakukan pemasangan mengikut jadual yang ditetapkan oleh pengurusan bangunan anda. Sila rujuk kepada pihak pengurusan bangunan anda untuk waktu yang dibenarkan untuk pemasangan.

Sekiranya anda perlu membuat pindaan kepada tarikh/masa pemasangan yang sudah dijadualkan oleh pihak TM, sila hubungi talian Khidmat Pelanggan TM 100 dengan memaklumkan Order ID unifi anda.

Kos Pemasangan

Pemasangan standard adalah PERCUMA.

Sekiranya pemasangan anda dikenalpasti sebagai non-standard (contoh: panjang kabel melebihi 30m, pendawaian atas siling dll), kontraktor TM akan memaklumkan sebelum kerja-kerja pemasangan diteruskan. Sebarang caj pemasangan non-standard adalah dibayar terus kepada kontraktor TM yang dilantik.

Bil Pertama unifi Anda

Bil pertama unifi anda akan dikeluarkan oleh pihak TM mengikut pusingan bil yang ditetapkan. Kebiasannya, anda akan menerima bil pertama dalam masa 2-3 minggu selepas pemasangan berjaya.

Bil pertama tersebut akan mengandungi caj prorata sepanjang 2-3 minggu pertama yang dikenakan + caj terdahulu sebulan dan kos setem duti sebanyak RM10.

Pertanyaan Lanjut

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan lanjut berkenaan pakej dan pendaftaran unifi, sila hubungi kami di talian 018-3755580 (call/Whatsapp).

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan lanjut mengenai bil, masalah teknikal dan sebagainya, sila hubungi Khidmat Pelanggan TM 100.

Dapatkan unifi Home Fibre – dalam beberapa langkah mudah!

1. Daftar

Pilih pakej yang bersesuaian dengan keperluan anda dan daftar. Sekiranya anda tidak pasti pakej mana yang sesuai, anda boleh menghubungi kami untuk bantuan lanjut.

2. Pemasangan

Pemasangan unifi Home Fibre anda akan dijadualkan sepantas dalam masa 24 jam. Jangan bimbang, anda akan dimaklumkan tentang temujanji pemasangan secepat mungkin.

3. Nikmati

Selepas pemasangan selesai, anda boleh terus menikmati internet, unifi TV, panggilan telefon dan pelbagai lagi keistimewaan unifi, untuk anda sekeluarga!

Mengapa Daftar Melalui ejenunifi.com?

l

Professional

Kami merupakan penjual sah TM unifi yang memiliki kepakaran dan pengalaman dalam menguruskan proses pendaftaran unifi anda.

Mudah

Anda tidak perlu ke kaunter untuk pertanyaan dan urusan pendaftaran, kami mudahkan urusan anda. Hidup Lebih Mudah.

Pantas

Segala pertanyaan dan proses pendaftaran anda diuruskan dengan pantas dan tepat, tanpa perlu menunggu lama. Pemasangan juga boleh diuruskan dalam masa 24 jam.

Bantuan

Sekiranya anda memerlukan jawapan pantas tentang isu teknikal dan bil, kami boleh membantu anda. Perkhidmatan ini hanya diberikan untuk pelanggan yang mendaftar melalui ejenunifi.com sahaja.

Mesra

Anda boleh menghubungi kami sepanjang masa, sama ada melalui panggilan, whatsapp, email atau live chat kami.

Hubungi Kami

Call/Whatsapp kami untuk pertanyaan lanjut mengenai pakej, pendaftaran & pemasangan unifi anda.

018-375 5580
018-666 5580

03-6735 5200 (Waktu Pejabat)

 

Bukan Berkaitan Pendaftaran & Pemasangan?
Sekiranya anda ingin membuat laporan kerosakan teknikal, pertanyaan bil atau lain-lain berkenaan akaun anda, sila hubungi Khidmat Pelanggan TM 100. 

Media Sosial

Jom ikuti kami!

Facebook
ejenunifi.com
INSTAGRAM
@ejenunifi
TELEGRAM
@ejenunifi
WECHAT
ejenunifi
Mesej

Tinggalkan pesanan supaya kami boleh hubungi anda semula.

Live Chat

Chat terus bersama kami untuk bantuan pantas.

* Kami cuba untuk menjawab live chat anda secepat mungkin, bagaimanapun sekiranya anda tidak mendapat sebarang respons, sila hubungi kami melalui whatsapp 018-3755580. Terima kasih!